Zabijelilo se malonogometno igralište: Umjetno klizalište na Verudeli NAJVEĆE U HRVATSKOJ radit će i ljeti, klizat ćemo se u kupaćim kostimima!

Riječ je o klizalištu na umjetnom ledu,odnosno posebnoj vrsti plastike koja u čak 95 posto imitira svojstva leda ipruža osjećaj klizanja kao na pravom ledu, pojašnjava voditelj klizališta FabioProdan.

Umjetno klizalište, jedinstveno i dosad neviđeno na našim prostorima, pod imenom Ice Ventura otvorila je tvrtka Verudela Sport na nekadašnjim malonogometnim terenima, odmah na ulazu u naselje Punta Verudela. Voditelj klizališta Fabio Prodan otkriva nam da ono ima 400 kvadrata i trenutno je najveće umjetno klizalište u Hrvatskoj.

– Riječ je o klizalištu na umjetnom ledu, odnosno posebnoj vrsti plastike koja u čak 95 posto imitira svojstva leda i pruža osjećaj klizanja kao na pravom ledu, pojašnjava Prodan, dodajući da će klizalište biti otvoreno tijelom cijele godine pa će se moći klizati i usred ljeta, u kratkim rukavima.

Navodi da je ono prvenstveno namijenjeno obiteljskim druženjima, bit će otvoreno od 10 sati do ponoći, a moći će se iznajmiti takozvane A i B kategorija klizaljka, za amatere, ali i profesionalnije klizače.

– Neki dan smo ga testirali i iskusni klizači potvrdili su nam da je vrlo teško uočiti razliku između ovog i pravog leda te su ocijene više nego pozitivne, kaže Prodan. Ističe da je posebna pogodnost to što će djeca moći iznajmiti klizaljke s četiri noža koje se direktno montiraju na cipelu, čime je smanjenja mogućnost ozljeda.

Jedan sat klizanja košta 30 kuna, dva sata su 50, s tim da su klizaljke deset (amaterske) i 20 kuna (takozvana komfort kategorija). Djeca plaćaju samo 20 kuna za klizaljke i ne plaćaju sate leda. 

Izvor: https://www.glasistre.hr

Pin It on Pinterest