Nastavljena velika akcija sadnje stabala po cijelom gradu

U sklopu nastavka akcije „Zasadi drvo, ne budi panj“ u Puli su se i danas sadila stabla na više zelenih površina. Na Rivi su tako posađena dva stabla ginka i jedan liquidambar, a sadnji je pomogao gradonačelnik Boris Miletić zajedno s predstavnicima MO Stari Grad i vrijednim radnicima djelatnosti Hortikulture Pula Herculanee.

Sadnja se nastavila u Parku Franje Josipa I. gdje su posađena dva stabla liquidambara, a svoj doprinos sadnji dali su zamjenik gradonačelnika Robert Cvek zajedno s Kordinacijom branitelja Istarske županije. Obogaćivanja zelenog fonada grada završio je sadnjom u Parku žrtava fašizma kod Punte gdje su zasađena još dva stabla liquidambara koja će sa raskošnom krošnjom mališanima s obližnjeg dječjeg igrališta dodatno uljepšati okoliš.

Zaključno sa sutrašnjom planiranom sadnjom u Ulici Valsaline, kroz ovih desetak dana koliko traje sadnja na javnim zelenim površinama i zelenim površinama dječjih vrtića i  škola bit će posađeno 100-tinjak stabala. Isto toliko ih je Grad Pula donirao i svojim sugrađanima da ih, u sklopu ove kolektivne akcije sadnje stabala, posade u sklopu svojih okućnica.
Podsjetimo, gradonačelnikovim potpisom pisma namjere, u kolovozu ove godine, Pula se, ovoj hvalevrijednoj inicijativi sadnje stabala, koja se održava na razini cijele Hrvatske, odazvala među prvima.

Pin It on Pinterest