Predstava „Other“ (ZPA) na sceni INK Gradskog kazališta Pula

INK Gradsko kazalište Pula 31. siječnja u 20:00 sati, u suradnji s Plesnom mrežom Hrvatske, ugostit će  predstavu „Other“ koreografa i autora Davida Hernandeza. 

SURADNICI I IZVOĐAČI: 

Colas Lucot & Petra Valentić / Andreja Jandrić & Sintija Kučić

Radi se o duetu koji istražuje i tematizira odnose dva tijela fizički ovisna jedno o drugome. Koja je udaljenost između mene i tebe, i nas i njih?  Other istražuje granice između vlastita bića i drugog. Tom temom odlučio sam se pozabaviti kroz solo za dva plesača koja se kreću kao jedno tijelo. Jedan ne može bez drugog, ako žele otplesati koreografiju, a međusobno su ovisni jer su u stalnom doticaju. Kroz slike brojnih mogućih, različitih odnosa između te dvije spojene osobe, svjedočimo njihovu naporu da se usklade, njihovu oslanjanju jedno na drugog i njihovu međusobnom izazivanju, što nam daje mogućnost da razmislimo o prirodi našeg vlastitog odnosa prema sebi i ljudima s kojima dijelimo prostor u ovom životu, kako onim poznatima, tako i onim nepoznatima. (ZPA)

***

Projekt Plesna mreža Hrvatske bavi se distribucijom djela suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini putem gostovanja predstava selektiranih godišnjim javnim natječajem. Projekt podržava Ministarstvo kulture potporom umjetničkoj organizaciji Plesna mreža Hrvatska, nositelju projekta, koji djeluje u savezu s Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske i s Udrugom profesionalnih plesnih umjetnika “PULS”.

Foto (Neven Petrović)

Pin It on Pinterest