Održana dva tematska dijaloga mladih i donositelja odluka u okviru Erasmus+ projekta “Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola”

Volonterski centar Istra održao prvi je tematski dijalog mladih i donositelja odluka u okviru Erasmus+ projekta “Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola”, čiji je nositelj Grad Pula, a partneri na projektu su Volonterski centar Istra, Udruga ZUM, Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva i Škola za odgoj i obrazovanje, s temom „Aktivno sudjelovanje mladih i održivi razvoj“. Tematski dijalog, u obliku fokus grupe, održao se u prostoru Gradskog društva Crvenog križa, a okupio je devetero sudionika/ca iz organizacija civilnoga društva, uključujući mlade, i predstavnike Grada Pule-Pola.

Zaklada Istra – Fondazione Istria održala je fokus grupu “Tematski dijalog mladih i donositelja odluka: obrazovanje, znanost i cjeloživotno učenje”, koja se održala u prostorima Zajednice tehničke kulture Pula okupivši dvadeset i jednog sudionika/cu. Oni su zajedno promišljali o potrebama i problemima mladih u području obrazovanja, znanosti i cjeloživotnog učenja te su u konačnici, kroz mapiranje potencijala za razvoj društvenog kapitala, iznašli prijedloge rješenja za prepoznate problema.

Događaji su zahvaljujući zainteresiranim i aktivnim sudionicima bili dinamični i  produktivni te su definirani vrijedni prijedlozi za ciljeve, mjere i aktivnosti u tematskim područjima, a koje će se koristiti prilikom izrade nacrta Lokalnog programa za mlade Grada Pule-Pola.

Odgovori

Pin It on Pinterest