Otvorene prijave na radionicu za djecu „Pustolovni laboratorij profesora Baltazara”

Otvoren je poziv za prijavu na „Pustolovni laboratorij profesora Baltazara“ – interaktivnu radionicu stop motion animacije namijenjenu djeci uzrasta od 7 do 12 godina koja se održava u okviru 70. Pulskog filmskog festivala.

Radionica stop motion animacije „Pustolovni laboratorij profesora Baltazara“ održati će se u dva dijela: od 10. do 14. srpnja od 10 do 12:30 sati te od 17. do 21. srpnja od 12 do 14:30 u HUiU bloku (Laginjina 7) u Puli pod vodstvom Vibora Juhasa i Vjerana Juhasa

Polaznici će sudjelovati u izradi kratkog animiranog filma – od stvaranja priče, osnova stop motion animacije, kreacije likova i pozadina, snimanje scena, skladanje glazbe i snimanje šumova te završavaju montažom. Cijeli proces odrađuje se timski – kao u pravim studijima animiranog filma. Koristeći lako dostupne stvari poput kamenčića, grančica, starih i novih igračaka, novina, časopisa i alata – naučiti će stvarati originalne svjetove u kojima nastaju čudesne i neobične priče. Mašta je jedino ograničenje, a snalažljivost i želja za stvaranjem jedini preduvjet.

Prijave su otvorene do 30. lipnja putem online obrasca na mrežnoj stranici Pulskog filmskog festivala (https://akreditacije.pulafilmfestival.hr/radionica) ili do popunjavanja kapaciteta. Broj sudionika ograničen je na 15 polaznika. Kotizacija za sudjelovanje iznosi 60,00 eura (452,07 kuna), odnosno 40,00 eura (301,38 kuna) za svako sljedeće dijete iz iste obitelji.

BIOGRAFIJA VODITELJA RADIONICE:

VIBOR JUHAS bavi se ilustracijom, animacijom, glazbom i filmom. Ilustrator je dječjih knjiga i slikovnica među kojima Strahosmijeh (2012.), Ponoć u Parku 52 (2014.), Gladijatori – Igraj se i uči (2016.), Kapelin (2022.), La casetta del Riccio (2022.), Ema je sama (2023.). U suradnji sa Manuelom Šumbercem autor je interaktivne slikovnice “Žive razglednice Pule” za koju je tekst napisao Miljenko Jergović. Režirao je i animirao kratkometražne animirane filmove “Cijena ugljena” 2016. i “Zarobljenici ugljena” 2017… i još poneke. Autor je mnogih plakata i animiranih jingleova za razne manifestacije i predstave (Sa(n)jam knjige u Istri, Monte Librić, Pula Film Festival, Istarsko Narodno Kazalište, Uljanik…). Ilustrira razne editorijale za internet portale (uglavnom strane).

VJERAN JUHAS  dizajnira, crta, fotografira, piše. Iako su mu crtanje i stripovi prve ljubavi u životu, već 20 godina voli i živi od grafičkog dizajna. Stripove ponajviše skuplja, čita i potom nudi drugima da ih čitaju u strip čitaonici Mrkli Mrak u Puli. Bavi se i instant fotografijom, jer mu se ne da obrađivati fotografije na računalu. S bratom Viborom autor je stripa Mr. Joe te se u posljednje vrijeme pokušava natjerati da napiše još koji nastavak. Živi i radi u Puli.

Odgovori

Pin It on Pinterest