Organizatorice humanitarne akcije „Za noniće“ na prijemu kod gradonačelnika Filipa Zoričića

Pulski nonići svakog Božića računaju na nas

Danas, 6. veljače 2024. godine gradonačelnik Pule Filip Zoričić upriličio je prijem u Komunalnoj palači za pulske humanitarke Petru Maras i Biljanu Macanović povodom desete godišnjice organiziranja humanitarne akcije „Za noniće“. 

„Drago mi je što ste danas ovdje kako bih vam mogao osobno čestitati na akciji „Za noniće“ koju uspješno organizirate već deset godina. Iznimno sam ponosan na vas i na sve ono što radite za pulske umirovljenike“, izjavio je gradonačelnik Zoričić.

Petra Maras i Biljana Macanović opisale su kako je sve započelo prije više od deset godina kada su se vratile u Pulu nakon diplome:

„Vratile smo se s faksa i prijateljica Nikolina je predložila pokretanje humanitarne akcije. Usuglasile smo se da ćemo pomagati našim pulskim nonićima jer nam se činilo da su oni zapostavljena skupina. Tako je sve krenulo i ove godine nas očekuje već jedanaesta akcija. Pulski nonići svakog Božića računaju na nas“, rekla je Petra Maras.

Podsjetimo, akciju „Za noniće“ pokrenule su četiri prijateljice iz Pule; Petra Maras, Biljana Macanović, Nikolina Buljan Perušić i Ivana Vareško. Svake godine u predbožićno vrijeme organiziraju prikupljanje pomoći u obliku teže kvarljive hrane i higijenskih potrepština, ali i ostalih sitnica pomoću kojih nonićima čine Božić ljepšim i dostojanstvenijim, pritom im dajući do znanja da nisu zaboravljeni i da nisu sami. 

Odgovori

Pin It on Pinterest