PONEKAD JE VIŠE MANJE, A VIŠE JOŠ BOLJE!

Piše: Sonja Sabol

Ženu odlikuje pojam nje same. Ona je poput šećerne vate s bisernom naušnicom, slatka ali primamljiva, njegovane ruke lijepa kosa, miris koji joj se postepeno upija u kožu, nadasve privlačna tuđem oku. Manje je više, barem tako kažu. Sofisticirani look, ostavlja dojam finoće i kratkoće s usana… no ako je riječ o ekstravagantnom chic look-u onda je sve  samo ne kratko… čaša pjenušca u rukama dok hoda kao pantera s najboljim štiklama, kosa se vijori u letu, haljina je puna kristala, na njoj je sve tako jedinstveno, ništa kičasto a toliko drugačije od svih ostalih žena. Takve žene su drugačije, njihov osebujan karakter vrvi od strasti za životom, osobnost im je ulaznica za svaki događaj i okruženost raznim ljudima iz svih sfera života pa i onih mutnih, nadasve opasno nastrojenih ljudi.

Zavidnost ostalih je itekako prisutna, ipak ne može svatko ni biti potpuno drugačiji od ostalih, nekako je to zapisano u zvijezdama. Žene koje se odijevaju drugačije, ludo, ekstravagantno, spremne su zaigrati sa muškarcem rulet, ostaviti sve, razj*** vezu, prekinut sve što je loše za njih i živjeti onako kako žele, to znači VIŠE A JOŠ BOLJE! Stil donosi jednu vrstu tzv. epohe na ženinu tijelu jer tada sve postaje manje a više, ono što se može sakriti bude dobro zakamuflirano, dok ono što se treba pokazati bude savršeno na svojem mjestu. Ima mnogo žena koje su lijepe, zgodne ali se ne znaju obući, no najgore kada imate mogućnosti da si kupite dizajnersku odjeću i onda napravite ruglo od sebe. Kada je riječ o nekoj marki, treba znati dozirati koliko je dosta, ako su cipele Christian Louboutin a na vama majica s potpisom, jakna s drugim potpisom , hlače s trećim i to sve otisnuto velikim slovima onda je riječ o manjku samopouzdanja čiji ego vrišti iznutra govoreći ”GLEDAJ ME.” Moć je kada žensko biće ušeta u punu prostoriju ljudi a svi se okrenu za njom, njen stas, glas, oči, osmijeh, pogled koji odaje tajnu gracioznosti, njezin stil tada ostavlja dojam dame i ujedno opasne žene, jer kada se tuđa usta otvore i nastane onaj pogled u čudu, tada sve postane filmski. Ono što se također ne smije dogoditi jest, bilo da je riječ o muškarcu ili ženi budu neuredni, jer svojim izgledom ostavljate dojam o sebi. Njegovana kosa na ženi znači da ona brine o svojoj krhkosti, njegovane ruke i uredni nokti znače da žena voli sebe, dok tijelo i šminka govore o njenom karakteru i osobnosti. Stil je čista psihologija ako naučite pomno gledati ljude, dok je moda ono što se prezentira u hodu sezona. Kada muškarac brine o svojem tijelu on ostavlja dojam nekoga tko je dosta samouvjeren, brine ga njegovo vrijeme. Muškarac koji se zna obući je rijetkost jer žena nekako više brine o svim tim sitnim detaljima, ali kada ugledate pravog muškarca koji je također rijetki fenomen današnjice (jer pod time se misli o svemu ostalome: maniri, njegovo ophođenje prema drugima, način na koji pristupa samom životu) znat ćete da je to on jer će odašiljati poruku ,,Tu sam ali samo prolazim” jer muškarac koji je svjestan svojeg izgleda kao i žena a pritom su sigurni u sebe te najbolje poznaju sebe, neće imati nikakve potrebe za dokazivanjem. Oni su tu, pogledi su uprti u njih ali njima to ne znači nikakvo zadovoljstvo jer znaju da je  ljepota prolaznost vremena.

Stil mora govoriti o vama, nebitno dali ste muškarac ili žena, usudite se biti drugačiji, jer posljednji ”touch” je onaj kojim ostavite druge ljude nadahnutim, izbezumljenima, zavidnima, no nikada ravnodušnima.                 

Kada um pušta slobodu onda je i odijevanje lakše, ruž postojanije stoji na usnicama dok gutljaj pjenušca nehotice klizi po jeziku ,sve niz grlo i aritmije srca. U ženi se tada budi jedan eliksir, radost, veselje i sve ono što tada nosi na sebi postaje scenski, jer nije bitno koliko što košta, bitno je vladati stilom kao i krunom na glavi! Zato je više još bolje! Nema straha, hrabro i odvažno u odabiru ludih cipela, donjeg rublja i ponekih lisica za vezivanje. VIŠE JE BOLJE!

,,Stil je otisnuta psihologija vas samih. Neovisno o vama, stil također pokazuje vašu nutrinu duše.”

Odgovori

Pin It on Pinterest