Održano županijsko natjecanje u čitanju naglas

Ivor Muješić, učenik 5. razreda OŠ Stoja Pula, i Andrea Lukić, učenica 6. razreda OŠ Veli Vrh Pula, pobjednici su županijskog natjecanja u čitanju naglas za učenike od 3. do 8. razreda osnovne škole, koje je održano 3. studenog 2016. u dvorani Središnje knjižnice.

Čitalačke snage odmjerili su pobjednici gradskih natjecanja u Puli, Labinu i Bujama, a prosudbena komisija – Aleksandar Bančić, dramski pedagog iz Dramskog studija Istarskog narodnog kazališta, Sandra Išić, učitelj radni terapeut iz Dnevnog centra za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, i Nadija Crkvenac, knjižničarka Dječjeg odjela Gradske knjižnice i čitaonice Pula – odlučila je tko će predstavljati Istarsku županiju na nacionalnom natjecanju u čitanju naglas 17. i 18. studenog 2016. u Sisku.

Osim pobjednika Ivora Muješića i Andree Lukić, izvrsni su bili i ostali natjecatelji: Nika Čolak, učenica 4. razreda OŠ Mate Balote Buje, Dino Peruško, učenik 5. razreda OŠ Matije Vlačića Labin, Elin Franković, učenica 8. razreda OŠ “Ivo Lola Ribar” Labin, i Karin Rašić, učenica 8. razreda OŠ Mate Balote Buje. Učenike su pripremili mentori: Iva Winter-Bistrović, Amadea Draguzet, Klaudia Blašković, Ivana Griparić Fable i Jasna Žabčić.

Natjecanje u čitanju naglas namijenjeno je učenicima od 3. do 8. razreda osnovnih škola u Republici Hrvatskoj, a organizira se u dvije starosne kategorije: mlađa (učenici 3., 4. i 5. razreda) i starija (učenici 6., 7. i 8. razreda). Natjecatelji predstavljaju knjigu po vlastitom izboru, uz preporuku učitelja mentora, školskog ili dječjeg knjižničara, a u obzir dolaze isključivo prozna djela hrvatske i strane književnosti primjerena uzrastu natjecatelja.

U Mjesecu hrvatske knjige, u organizaciji Hrvatskog knjižničarskog društva – Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež i Narodne knjižnice i čitaonice „Vlado Gotovac“ Sisak, četvrti se put održava natjecanje u čitanju naglas. Ova se nacionalna akcija organizira s ciljem poticanja i popularizacije knjiga, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenja slobodnog vremena, unapređenja čitalačkih sposobnosti učenika, naglašavanja čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja, poticanja usmenog izražavanja i razvijanja motivacijskih sposobnosti.

Odgovori

Pin It on Pinterest