Objavljen prijedlog Liste za dodjelu stipendija Grada Pule za akademsku godinu 2022./2023.

Nakon što je Grad Pula 7. studenoga 2022. godine raspisao natječaj za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2022./2023., 14. prosinca 2022. godine utvrđen je prijedlog Liste za dodjelu stipendija.

Ove godine je po prvi puta uveden elektronički sustav prijavljivanja (e-prijavnice), a pravo na podnošenje zahtjeva imali su studenti koji prvi put upisuju akademsku godinu te su u prethodnom školovanju ostvarili prosjek ocjena najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi i najmanje 4,0 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi ako su upisani na studij za zvanje koje je određeno kao deficitarno, studenti druge i treće godine s prosjekom od najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini i najmanje 3,5 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je Natječajem bilo određeno kao deficitarno, te studenti na diplomskom studiju s prosjekom od najmanje 4,0 na prethodnoj godini studija, odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija i najmanje 3,5 na prethodnoj godini za zvanje koje je određeno kao deficitarno.

Prijave na Natječaj sa svim obveznim prilozima podnosile su se do 24. studenog 2022. godine, isključivo u elektroničkom obliku korištenjem elektroničkog sustava prijavljivanja.

Podsjetimo, prošle akademske godine 241 student ispunjavao je uvjete Odlukom o dodjeli stipendija Grada Pule, te je tim studentima dodijeljena stipendija u mjesečnom iznosu od 600 kuna, za što je Grad Pula u proračunu osigurao je 1,2 milijuna kuna. U akademskoj godini 2020./2021. dodijeljeno je 168 stipendija u iznosu od 800 kuna za što je iz proračuna izdvojeno milijun kuna.

Upravni odjel za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule proveo je bodovanje i rangiranje podnositelja zahtjeva za dodjelu stipendija Grada Pula redovnim studentima u akademskoj godini 2022./2023., sukladno Kriterijima za izbor korisnika stipendija Grada Pula koji su sastavni dio Pravilnika za dodjelu stipendija Grada Pule.

Podnositelji zahtjeva imaju pravo dostaviti Prigovor u roku od pet dana od objave Prijedloga liste Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i mlade, Odsjeku za odgoj, obrazovanje, mlade, sport i tehničku kulturu, u elektroničkom obliku na e-mail adresu pisarnica@pula.hr, u kojem obavezno trebaju navesti i dodijeljenu šifru.

Nakon isteka roka za prigovore i donošena odluka po prigovorima, Gradonačelnik će donijeti Odluku o dodjeli stipendija kojom će se odrediti broj stipendija i visina stipendije.

Obavijest studentima vezano za šifru prijave i Prijedlog liste za dodjelu stipendija možete pročitati na poveznici:

https://www.pula.hr/hr/novosti/natjecaji-i-nadmetanja/detail/24537/prijedlog-liste-za-dodjelu-stipendija-u-akademskoj-godini-20222023/

Odgovori

Pin It on Pinterest